Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за термостат

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Предполагам Термостат-а не подлежи на ремонт някакви препоръки за марка ?

Comment

Термостатът не подлежи на ремонт, но подлежи на лоу кост ефектив сълюшън - изкормя се термостатното парче от вътрешността му така, че да остане само корубата, после в маркуча, който отива към радиатора се набива един Vernet Calorstat за Renault 5 на 89 градуса (около 12 лв.) и си свиркаш. Така съм от миналата зима и съм супер щастлив - отваря си перфектно и има парно.
      Last edited by dansguardian; d.m.y г., 15:53.
      Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
      Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
      Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
      Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Четвърта зима подкарвам с този лоу кост сълюшън

Ръждата никога не спи.
        Пай сее ...
        Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Хубаво е колегата да напише за каква кола става въпрос, защото тези 89 градуса може да са му малко в повече.
          Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
          Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
          Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Алфа 147 1,6 120 коня, бензин/газ 2002г.

Comment

До колкото помня на тс-а термостата е на 88 градуса. Колегите по-горе ти казаха евтиния вариянт с преправянето. Ако избереш такъв има 3 термостата за рено. На 83,86,89. Аз бих ти препоръчал 86, за да не стане някой проблем лятото. Имай предвид,че сечението на този термостат е малко по-малко от оригиналния. Най-добре си е запазване на оригиналната схема, но там термостата е едно с корпуса и струва около 120 лв
              Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
              Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
              Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Епа тоя лоу кост като е отвън защо трябва да се изкорубва стария. Той и без това си стои отворен

Comment

За всеки слуай,ако реши по някаква свръх естествена причина да се затвори и да не отвори. Така или иначе се точи антифриз,10 минутки е корменето на оригиналния.

Ръждата никога не спи.
                  Пай сее ...
                  Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Поразгледах темите за Термостати от Рено 5. Днес ще опитам да монтирам такъв за 89 градуса. Изкормването на оригиналния наистина ми се струва излишно понеже той си е блокирал в отворено положение. След ремонта ще приложа и малко снимки за да помогнем и на други колеги

Comment

Корменето на стария термостат не е излишно а силно препоръчително!

С два последователни термостата за единия от които разчиташ, че винаги ще стои отворен (ама той е дефектирал и не знаеш, какво ще е поведението му), можеш да си прегрееш мотора.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщение
                        До колкото помня на тс-а термостата е на 88 градуса. Колегите по-горе ти казаха евтиния вариянт с преправянето. Ако избереш такъв има 3 термостата за рено. На 83,86,89. Аз бих ти препоръчал 86, за да не стане някой проблем лятото. Имай предвид,че сечението на този термостат е малко по-малко от оригиналния. Най-добре си е запазване на оригиналната схема, но там термостата е едно с корпуса и струва около 120 лв
                        И оригиналният термостат се сменя много неприятно. Иначе всичко се свежда до разхлабване на две скоби, махаш стария маркуч, ръгаш новия маркуч с Вернет-а и затягаш скобите, после наливаш антифризец и обезвъздушаваш. Даже в мазето имам един чисто нов маркуч с напъхан в него Вернет, за всеки случай.
                        Но и лоу кост варианта има неприятни моменти - набутването на Вернет-а в маркуча, много е тегава процедурата...
                        Last edited by dansguardian; d.m.y г., 12:14.
                        Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                        Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                        Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                        Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

ecotronic замислих се и довода ти е резонен... не се знае дали термостата е забил на 100% отворен или 20% отворен или дали няма да реши да направи някой ден беля... след смъкването на стария Термостат се оказа че е скъсал уплътнение и то се е заклещило в отвора и така термостата е стоял постоянно отворен. Изкормянето на стария термостат от тялото се оказа не толкова трудно със секач и чук След цялата операция колата от студен старт до 90 градуса стигна за 8 мин без да я форсирам което е изумително. Обърна на газ за по малко от 30 секунди работа на двигателя!!! Прилагам и малко снимки от операцията.
                          Attached Files

Comment

Колега,вземи стегни термоста с една скоба,не че има къде да иде но за всеки случай.

Ръждата никога не спи.
                            Пай сее ...

Comment

Направено е на снимка 4 се вижда скобата.

Comment

Извинявай колега,не я видях

Ръждата никога не спи.
                                Пай сее ...

Comment

Working...
                                X